» » HAVUÇLU KARELER

pratik tarifler

HAVUÇLU KARELER
Malzemeler:
10 adet havuç
1 su bardağı seker
1 su bardağı süt
5 çorba kaşığı nisasta
1 su bardağı iri çekilmis ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri İçin: hindistancevizi
Hazırlanışsı:Havuçların kabuklarını soyup rendeleyin.
Bir kasede süt ve nişastayı karıştırıp havuç ve sekerle birlikte tencereye koyup altı kısık sekilde suyunu çekene kadar ara ara karıştırarak (dibi tutmasın diye) pisirip ocaktan alıp ceviz ve tarçını ekleyip karıştırın.
Tabanı su ile ıslatılmış küçük kare borcama döküp üzerini kaşık ile düzleyin.
Ilıyınca buz dolabın da 3-4 saat bekletip istediğiniz büyüklükte kareler kesin.
Kestiginiz karelerin hertarafını hindistan cevizine bulayıp istediğiniz zaman servis yapın.  Pembe Tatlar'a teşekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak