» » PATATESLİ PATLICAN KEBABI

pratik tarifler

PATATESLİ PATLICAN KEBABI
 3 Tane patlican
4 Tane patates
3 Tane biber
3 Tane domates
Köftesi icin:
500 gr Kiyma
1 Yumurta
2 Tane kuru sogan
1 Dis sarimsak
1 Tutam maydanoz
2 Dilim bayat ekmek
1 Tatli kasigi biber salcasi
1 Tatli kasigi karabiber
1,5 Tatli kasigi tuz
Yarim cay bardagi zeytin yagi
Sosu icin:
2 Su bardagi su
2 Yemek kasigi salca
1 Tatli kasigi tuz
Yapilisi:
Ilk olarak patlican kebabinin köftesini hazirlayin. Bir kabin icerisine kiymayi koyun, üzerine sirasiyla yumurtayi, rendelenmis sogani, dövülmüs sarimsagi, ince ince kiyilmis maydanozu, islatilip iyice sikilmis bayat ekmegi, salcayi ve son olarak baharatlarida ekleyip güzelce yogurun.
Patlicanlari alacali soyun ve birer parmak kalinliginda halka halka dograyin, patatesleride soyup halka halka dograyin. Daha önceden hazirlamis oldugunuz köfte harcindan yuvarlak köfteler yapin, yuvarlak firin tepsisine bir köfte bir patlican, bir köfte bir patates olacak sekilde dizin.
Domatesleri halka halka dograyin, biberleride ortadan ikiye bölun. Hazirladiginiz domates ve biberleri patlican kebabinin üzerine dizip yarim cay bardagi zeytin yagini gezdirin. Ayri bir yerde suyu, salcayi ve tuzu iyice karistirarak bir sos hazirlayin ve bu hazirladiginiz sosu patlican kebabinin üzerine dökerek daha önceden isitilmis 200° li firinda üzeri iyice kizarana kadar pisirin.
Sicak olarak servis yapin.
Not: Arzuya göre patlicanlari  ve patateslerı tepsiye yerlestirmeden önce cok az yagda kizartabilirsiniz. Patlicanlari dilimledikten sonra aci olmasin diye 20 dk. kadar tuzlu suda bekletip kurulayin ve daha sonra tepsiye yerlestirin. Seda'nın Mutfağından'a teşekkürler


pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak