» » SİMİT

pratik tarifler

SİMİT
1 Kilo un,7 bucuk su bardagi,
2 su bardagi ilik su,
Yarim su bardagi sivi yag,
2 tatli kasigi tuz,
1 tatli kasigi seker,
1 Paket yas Maya 42g.
Üzeri icin:
2 su bardagi susam,
1 yemek kasigi pekmez, 2 yemek kasigida olabilir tatlimsi olmasin diye ben 1 kasik kullandim,
Yarim su bardagi su.
Yapilisi:
Mayayi bir su bardagi ilik suya koy sekeride ekle beklesin. Unu, tuzu, yagi bir yogurma kabina al mayali suyu ekle yogurmaya basla 1 bardak ilik suyuda Yavas yavas ekle yogur ne cok yumusak olsun ne Cok sert. Hamurun Üzerine sitrec yada bir Posetle kapat 10 dakika dinlendir. Sonra hamurdan bezeler yapin bezeleri fitil halinde uzun yapin ikiye katlayin kivirarak iki ucu birlestirin tepsiye dizin. Tepsi dolunca. Pekmezi ve suyu bir tabaga koyun karistirin. Susami ayri bir tabaga koyun. Sonra ilk yaptiginiz simitlerden baslayarak önce pekmezli suya batirin heryeri islansin sonra susama daldirin heryeri susama bulayin. Tepsiye tekrar dizin ve 20 dakika boylede dinlensin 170 derecede önce isitilmis firinda pisirin. Alti üstü kizarinca cikarin. Asa yukari 20 tane cikiyor 1 Kilo fazla gelirse malzemeyi yariya indirerek kullallanabilirsiniz.
️Afiyet olsun. Mutfak Zamani'na teşekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak