» » TEREYAĞLI AÇMA

pratik tarifler

TEREYAĞLI AÇMA

Malzemeler:
2 adet yumurta (sarıları üzerine)
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyag
1 paket toz maya
3 çorba kaşığı tozseker
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un
Arasına Sürmek İçin: 250gr tereyağı (eritilmiş)
Üzeri İçin: yumurta sarısı, haşhaş
Hazırlanışı: Derin bir kab içerisine unu koyup sırasıyla bütün malzemeleri ekleyip ele yapısmayan yumuşak bir hamur yapıp üzerini nemli bez ile örtüp 30dk dinlendirin.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane ile açıp bir kaşık tereyağını fırça ile sürüp rulo sarıp iki ucundan ters tarafa çevirip uc kısımlarını birleştirip simit sekli verin.
Hazırlanan açmaları yaglı kağıt serilmis fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpiştirip tepside yaklasık 1saat bekletip önceden ısıtılmış 175derecelik fırında kızarana kadar pişirip isteğe bağlı ılık yada soğuk servis yapın.Pembe Tatlar'a teşekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak