» » MANTI

pratik tarifler


 Mantı
Hamur İçin
2 adet yumurta
Yarım su bardağı su
Tuz 3 su bardağı kadar un değişebilir hanımlar yumurtanın Büyüklüğü bardağımızın boyutu falan hafif sert bir hamur Olmalı
Kıymalı Harç İçin
250 gr kıyma
1 orta boy kuru soğan
Karabiber
Tuz
Sos için
1 kase dolusu yoğurt
2 dis sarımsak
Tuz
Üzeri için
Tereyağ veya Sıvı yağ
Pul biber
Nane
Hazırlanışı
Öncelikle hamurumuz için bütün sıvıları katıp karıştıralım sonra yavaş yavas un ekleyerek yoğuralım sert hamur elde edelim üzerine streç film örtüp dinlenmeye bırakalım bu arada iç harcımız için kıymamızı soğanı rendeleyelim baharatları katıp yoguralım Güzelce .. Hamurumuzu üçe bölelim daha rahat açarız un yardımıyla 1 cm kalınlığında açalım kare şeklinde Bıçak yardımıyla keselim ve Minnak Minnak harcımızı yerleştirelim bir önceki videoda gösterdiğim gibi kapatalım tabanını unlafığımız tepsiye dizelim bütün bu işlemler bitince tenceremizde suyu kaynatalım bol tuZ ekleyelim kaynayan suya mantılarımıZı katalım Bu Sırada sarımsakları ezelim yogurtla karıştıralım sos için Yagı eritip nane biberle karıştırıp kenara alalım bu Sırada mantımızın pişince iyice suyun üstüne çıkmış olacaktir
Gerisi size kalmış artık nasıl servis ederseniz Tadımız Tuzumuz'a teşekkürler





pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak