» » CEPLİ POĞAÇA

pratik tarifler


CEPLİ POĞAÇA
2 adet yumurta (sarıları üzerine)
2 su bardagı ılık süt
1 su bardagı ılık su
1 su bardagından bir parmak eksik sıvı yag
2 çorba kasıgı toz seker
1 paket toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
-alabildiği kadar un
Arası İçin: 200 gr yumusak margarin
Üzeri İçin: yumurta sarısı
Hazırlanısı: Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyin ve ele yapısmayan yumuşak hamur yapın.
Hazırladıgınız hamurun üzerine nemli bez örtüp 20 dk dinlendirin.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp merdane ile pasta tabagından biraz daha küçük olacak sekilde açıp üzerine yumuşak tereyağı sürüp birbirinin üzerine D şeklinde katlayıp üzerine tekrar tereyağı sürüp yine katlayıp elinizle üzerine bastırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerlestirip üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırına üzerleri kızarana kadar pisirip soğumaya bırakın.
Soğuyan pogacaların ceplerine arzuya göre domates, salatalık, peynir, salam koyarak servis yapın.Pembe Tatlar'a teşekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak