» » FIRINDA SOSLU TAVUK

pratik tarifler

Firinda soslu Tavuk
Malzemeler
1 tane Tavuk
5 orta boy patates
2 orta boy soğan
4 tane yeşil sivri biber
Sosu için
3 diş sarımsak
5 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı Zeytinyağı
2 yemek kaşığı salça
Karabiber
Pulbiber
Hazırlanışı

Önce tavugu parçalayın yıkayın süzdürün. Sarımsagı dövün yada ince doğrayin tuz serpip Bıçakla ezin. Sonra bütün sos malzemelerini karısırın. Tavuk parçalarını bir kapta sosla karıştırın. Üstünü sitreçle kaplayın en az bir saat Buzdalabında bekletin marina olsun. Fırın torbasının bi ucunu bağlayıp yarım yemek kaşığı un koyun unu torbanın heryerine yaydırın. Marina olan tavuklara doğradığınız patatesi, biberi ve soğanı ekleyip Sosa iyicene karıstırın. Bütün karışımı fırın torbasına doldurup ağzını bağlayın 3-4 yerinden kürdanla delik açın. Önce ısıtılmıs 200 derece fırında tavuklar kızarana kadar pisirin. En az 1 saat sürüyor. Ben tavugun derisini cikardim attim tabi size kalmis:)
Ayni bu Islemi torbasizda yapabilirsiniz. Hatta bu sosu mangalda Tavuk,Kanat, But Tavuk sis icinde kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun:) Mutfak Zamani'na teşekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak