» » HASAN PAŞA KÖFTESİ

pratik tarifler

Hasanpaşa Köftesi

Malzemeler
600 gr kıyma
1 orta boy sogan
1 yumurta
1 buçuk su bardagına yakın Rondodan çekilmiş ekmek ( yada elinizlede ufalayabilirsiniz)
Madanoz istege göre
Sarımsak istege göre
Tuz
Baharat
Istediğiniz gibi bir köfte yapabilirsiniz .
Püre için
3 orta boy haşlanmıs patates
1 kasık margarin
1 cay bardağına yakın süt
Tuz
1 su bardağına yakın rendelenmis kasar peyniri
Üstüne rendelenmiş yada dilim kaşar peyniri
Hazırlanışı
Önce köfteyi yapın. Yumurta büyüklüğünde bir Parça elinize alın.Yag yardımıyla çanak sekli verin resimde görüldüğü gibi. Yaglanmış fırın tepsisine dizin önce ısıtılmış 190 derecede kızarana kadar pisirin. Püresini hazırlayın pişen köftelerin üstüne kaşıkla koyun. Üstlerine benim yaptıgım gibi kaşar dilimleri yada rendelenmiş kaşar koyun. 2 Kaşık salcayı kaynar suya karıştırın tepsiye dökün. Kaşarlar kızarana kadar tekrar fırında pisirin.
Afiyet olsun Hasanpaşa Köftesi

Malzemeler
600 gr kıyma
1 orta boy sogan
1 yumurta
1 buçuk su bardagına yakın Rondodan çekilmiş ekmek ( yada elinizlede ufalayabilirsiniz)
Madanoz istege göre
Sarımsak istege göre
Tuz
Baharat
Istediğiniz gibi bir köfte yapabilirsiniz .
Püre için
3 orta boy haşlanmıs patates
1 kasık margarin
1 cay bardağına yakın süt
Tuz
1 su bardağına yakın rendelenmis kasar peyniri
Üstüne rendelenmiş yada dilim kaşar peyniri
Hazırlanışı
Önce köfteyi yapın. Yumurta büyüklüğünde bir Parça elinize alın.Yag yardımıyla çanak sekli verin resimde görüldüğü gibi. Yaglanmış fırın tepsisine dizin önce ısıtılmış 190 derecede kızarana kadar pisirin. Püresini hazırlayın pişen köftelerin üstüne kaşıkla koyun. Üstlerine benim yaptıgım gibi kaşar dilimleri yada rendelenmiş kaşar koyun. 2 Kaşık salcayı kaynar suya karıştırın tepsiye dökün. Kaşarlar kızarana kadar tekrar fırında pisirin.
Afiyet olsun Mutfak Zamani'na teşekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak