» » TOP POĞAÇA

pratik tarifler

Orjinal hamur tarifini yazıyorum ama Istediginiz bir mayali bir pogca hamuruylada yapabilirsiniz.karisik yapmadigimdan Cicek pogca diyebiliriz:))
Malzemeler
1 paket kuru maya ( 7 gr lık tek kullanımlardan )
1 yumurta (akı içine sarısı üstüne)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için
200 gr beyaz peynir
Maydanoz
Üzerine
Ister susam ister çörekotu
Yapılışı
Un haric bütün malzemeyı yogurma kabina alin unu yavas yavas ekleyerek ele az yapisan bir hamur elde edin. 45 dakika Hamurun üstüne bir posetle kapatarak ilik bir yerde mayalandirin. Mayalandiktan sonra resimlerde göründügü gibi muffin kalibi yaglayin. Ceviz büyüklügünde beze yapin elinizle acip icine hazirladiginiz ic malzemeden koyup kapatin 3 taneyı yanyana kaliba koyun. Üstüne yumurta sarisini sürün cörekotunu serpistirin. Önce isitilmis 180 derece firinda kizarincaya kadar pisirin.
️afiyet olsun:) Mutfak Zamani'na teşekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak