» » Cevizli Börek ( Kömec )

pratik tarifler

Cevizli börek ( kömec )

Malzemeleri..1 Kilo +1 su bardagina yakin un,
1 yumurta,
1 su bardagi sivi yag,
1 su bardagi ilik süt,
1 su bardagi ilik su,
1 Paket yas Maya,
1 tatli kasigi seker,
2 Tatli kasigi tuz.
Ici icin
Sivi yag,
Cekilmis biraz iri Ceviz.
Üst harci icin:
2 yumurta,
3 yemek kasigi yogurt,
Yarim cay bardagi sivi yag,
1 cay kasigi tuz.
Yapilisi: mayayi sekeri ilik suya atin bekletin.1 yada 2 bardak kenarda kalsin Unu bir kaba koyun yogurdukca eklerseniz daha iyi olur fazla gelmesin diye, tuzu unla bir karistirin. Sütü, yagi, yumurtayi,mayali suyu karistirin yogurmaya baslayin ele yapismayan yumusak bir hamur olsun. Mayalanmaya birakin. Altina koydugum sicak suyla yarim saatde mayalandi. Sicak su koymazsaniz en az 45- 50 dakika kalmasi lazim. Avuc büyüklügünde pazilar yapin.Un yardimiyla oklavayla acin sivi yagi bir firca yardimiyla heryerine sürün heryerine gelecek sekilde cevizi serpin, rula yapin tepsiye keserek dizin. Isterseniz kesmeden tepsinin ortasindan baslayarak dolayarak ta koyabilirsiniz.tepside 20 dakika bekletin. Harci karistirip üstününe bolca sürün 170 derecede önce isitilmis firinda üstu kizarana kadar pisirin.
Afiyet olsun.Mutfak Zamani'na teşekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak