» » BOL ÇİKOLATALI PASTA

pratik tarifler

BOL ÇİKOLATALI PASTA
Kek:
3 yumurta,
1 su bardagi süt,
Yarim su bardagi sivi yag,
kremasinada seker ve cikolata da oldugu icin yarim su bardagi seker. Cok tatli severseniz 1 su bardagi seker koyabilirsiniz,
1 Paket kabartma tozu,
1 Paket vanilya,
2 yemek kasigi Kakao,
Un.
Yapilisi:
Önce keki hazirlayin. Yumurta ve sekeri köpük olana kadar cirpin. Mikserle daha iyi olacaktir. Sütü, yagi ekleyin cirpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu ekleyin cirpin. Kakaoyu ekleyin en son olarak vanilyayi cirpin.akiskan bir hamur olsun tepsiye yagli kagit üzerine dökün 180 derecede önce isitilmis firinda pisirin sogumaya birakin. Soguduktan sonra iple yada Bicakla kesin üstü sekilsizse üsten bicak yardimiyla kesip düzleyebilirsiniz. Kekin Alt tabani daha düzgün oldugu icin pastanin üstüne alt tabani koyun.
Kremasi icin:
1 yumurta ,
2 yemek kasigi Kakao,
2 yemek kasigi un,
2 su bardagi süt,
1 paket vanilya,
Ayni sey burdada gecerli.Yarim su bardagi seker.damla cikolatada kullandigim icin fazla tatli olup baymasin diye sekeri az kullaniyorum. Isterseniz 1 su bardagina yakin seker kullanabilirsiniz.
Vanilya haric Malzemeleri bir tencereye aliyoruz pisiyoruz Kaynayan kremaya 1 yemek kasigi margarin ekliyoruz altini kapatin. Vanilyayi ekleyin karistirin ilimaya birakin.Ikiye böldügünüz Keki sutle isliyoruz kremanin yarisini sürüyoruz damla cikolata serpin heryerine gelsin. Üsttünü diger kekle kapatiyoruz kremayla heryerini kaplayin üstüne tekrar cikolata. Tabi hayal gücü tamamen size kalmis istediginiz gibi süsleyebilirsiniz. Buzdalabinda yarim saat yada1 saatde hazir.
Afiyet olsun.Mutfak Zamani'na teşekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak