» » Hindistan Ceviz’li Makaron

pratik tarifler

Hindistan Ceviz’li Makaron
4 Adet yumurtanin beyazi
200 Gr hindistan cevizi
1 Su bardagi seker
1,5 Cay kasigi tarcin
Oblaten (cok ince kagit helva) arzu ederseniz
Yapilisi:
Ilk olarak yumurtanin beyazlarini katilasip krema haline gelene kadar cirpin.
Sekeri cirpmis oldugunuz yumurta beyazina cok yavas bir sekilde ilave edin ve bir kasik yardimiyla assagidan yukari dogru dikkatlica karistirin.
Hindistan cevızı ve tarcinida ayni sekilde yavas yavas ilave edip karistirin. (kremanin sönmemesine özen gosterin)
Yagli kagit serili tepsiye oblaten ‘lari dizin (kurabiyeyi oblaten’siz yapabilirsiniz, heryerde bulunmuyor)
Oblaten’larin üzerine hazirlamis oldugunuz karisimdan birer tatli kasigi koyun (dondurma kasiginiz varsa onunla koyabilirsiniz)
Hazirladiginiz hindistan cevizli makaronlari daha önceden isitilmis 170°li firinda üzeri hafif pembelesene kadar pisirin.
Makaronlar soguduktan sonra tepsiden alin, arzu ederseniz cikolatayi benmari usulü eritip üzerini süslüyebilirsiniz.
Seda'nın Mutfağından'a teşekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak