» » OTLU POĞAÇA

pratik tarifler

Otlu poğaca
Malzemeleri
1 kilo un ( 6 buçuk su bardağı )
500 gr margarin
2 yumurta
Yarim limon suyu ( 2 yemek kaşığı dolusu)
1 paket kabartma tozu
1 cay kasigi Karbonat
2 cay kasigi tuz
2 yemek kasigi seker
1 yemek kasigi sivi yag
1 bucuk su bardagi süt
220 gr beyaz peynir
Maydanoz
Dereotu
Cörek otu ( 2 yemek kasıgı )
Üzeri için iki tane yumurta sarısı
Yapilisi:
Margarini eritip Mazemelerin hepsini bir yoğurma kabına koyun. Yoğurun Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak. Cevizden biraz büyük top sekli verin.20 dakika tepside dinlendirin. Dinlendikten sonra Üstüne yumurta sarisinı sürün. İsterseniz üstünede cörekotu serpiştirin ben içine koydum üstüne bu sefer serpmedim.Önce isitilmis 180 derece fırında kizarana kadar pisırin. 30 Dakka pişirme süresi ama her fırın aynı olmuyor dikkat etmeniz gerekir:)) Mutfak Zamani'na teşekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak