» » İLEKLİ CHESKEK

pratik tarifler

ÇİLEKLİ CHESKEK
Alt Tabanı için malzemeler

250 gr sade Bisküvi
1 cay bardağı çekilmiş Fındık ( yada ceviz )
2 yemek kaşığı tereyağı ( margarin )
Önce alt tabandan baslayin. Bisküvileri rondodan gecirin bir kaba alin fındığı ve erimis tereyagini üstüne dökün ve yogurun. 26 cm Kelepceli kaliba altina yagli kagit serin kelepceyi kapatin. Icine bu karisimi dökün ve eşit düz bir sekilde bastirarak düzleyin iyicene bastirin. Ve buzdalabinda yarim saat bekletin.
İç dolgusu için malzemeler
500 gr Quark ( labne peyniri )
1 paket vanilyali Puding (sekerli kullandim ayriyetten seker koymadim. Puding sekersizse 1 su bardagina yakin seker )
1 Paket vanilya
3 yumurta
200 ml sivi krema ( Schlagsahne)
300 ml süt ( sivi krema yoksa süt 500 ml olsun ) ( 300 ml süt 1 buçuk su bardağı )
150 ml sivi yagi ( 1 su bardağına yakın )
Bütün malzemeyi pürüzsüz olana kadar mikserle cirpin. Buzdalabinda beklettiginiz kalibi alin kenarlarina folyayla kapatin kenarlari cok kizarmasin alt tabanin üstüne ic dolgusunu dökün hafif bir sallayin esit olsun önce isitilmis firinda 160 derecede 1 saat pisirin. Pisirirken Firina su dolu bir kap koyun. Pistikten sonra firini kapatin tepsi icinde kalsin ellemeyin kapagi acik sogusun. Soguduktan ️ sonra buzdalabinda en az 5 saat bekletin. Aksamdan yaparsaniz daha iyi oluyor. Sabaha kadar buzdalabinda beklemis oluyor.
Çilek sosu için malzemeler
400 gr Çilek
5 yemek kaşığı dolusu şeker
3 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 su bardağı su ( dolu dolu olmasın )
Çilekleri rondoyla püre yapın 2 su bardağı oluyor.
Tencereye Çilek püresini, şekeri, nişastayı ve suyu koyun önce bi güzel karıştırın. Sonra Kısık ateşde karıştırarak pişirin. Rondonun parçalayıcı kısmıyla bi karıştırın. Sogumaya bırakın. Soğuyan püreyi buzdolabında en az 5 saat beklemiş cheesecake kinizin üstüne dökün. Kalıbın kelepçesini en son servis yaparken açınki iyicene soğusun püre donsun akmasın. Üstüne isterseniz Çilekle süsleyebilirsiniz. Cheesecake nizin alt Tabanı ve iç kreması aynı yapıp üst sosunu dilediğiniz meyveyle yapabilirsiniz. :))
Afiyet olsun
Mutfak Zamani'na teşekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak