» » BAZLAMA KEBABI

pratik tarifler

BAZLAMA KEBABI

500 gr dana eti
3 domates
4 sivri biber
2 soğan
Tuz, karabiber, kekik
1 yemek kaşığı tereyağı

Sos için:
1 çay bardağı domates suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça

Terbiye için: ,
1 çay bardağı sıvıyağ
Karabiber
Kekik

YAPILIŞI:
Dana eti sıvıyağ, kekik ve karabiberle harmanlanıp terbiyelenir. Et donması için buzlukta bekletilir. Domates ve biberler közlenir. Donan et ince ince doğranır. Tereyagı eritilip etler kavrulur. Yemeklik doğranmış soğan eklenip biraz daha kavrulur. Kabukları soyulan közlenmiş domates ve biberler incecik doğranır ve etlere eklenir. Kekik ve karabiberi ayarlanır. Sos için tereyağı ile salça kavrulur. Üzerine domates suyu eklenip kaynatılır. Hazır bazlamalar enlemesine ortadan ikiye kesilip içleri pişen et ile doldurulur. Etlerin üzerine sos gezdirilir. Domates ve biberle süslenerek servis yapılır.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak