» » » AYVA TATLISI

pratik tarifler

AYVA TATLISI

4 ayva
8 çay bardağı şeker.
Karanfil
1 çay bardağı su

Üzeri için:
1 su bardağı kırık kestane şekeri
Yarım su bardağı süt
1 çorba kaşığı şeker

Servis için:
Kaymak

YAPILIŞI
Ayvaların kabukları soyulup ikiye keilir. ayvaların çekirdek yatakları oyulup, çekirdekler ayıklanır. Ayvalar tencereye yerleştirilir. Her ayvanın üzerine 1 çay bardağı şeker dökülür. Ayvalara renk vermesi için tencereye ayva çekirdekleri yayılır. Bir kaç tanede
karanfil atılıp 1 çay bardağı su gezdirilip kısık ateşte pişirilir. Üzeri için yarım bardak süt 1 kaşık şekerle kaynatılıp kırık kestane şekeri eklenir. Malzemelerin özleşmesi için blendırdan geçirilir. Servis tabağına alınan ayvaların üzerine kestane püresi yayılır.
Kaymakla servis yapılır.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak