» » ÇİLEKLİ KUP

pratik tarifler

 ÇİLEKLİ KUP
Muhallebisi icin:
1 lt süt
400 gr Yemek kremasi (schlagsahne)
2 Paket vanilya sekeri veya bir tutam damla sakizi
6 Corba kasigi tepeleme nisasta
6 Corba kasigi seker
Cilek sosu icin:

500 gr Dogranmis cilek
2 Su bardagi su
1 Türk kahve fincani seker
1 Türk kahve fincani nisasta
Yapilisi:

Ilk olarak muhallebi icin gerekli olan malzemelerin hepsini bir tencereye koyun ve karistirin, daha sonra tencerenizi ocaga alin, yüksek ateste sürekli karistirarak pisirin.
Muhallebiniz katilasip kaynamaya baslayinca ocaktan alin, el blenderiyle pürüzsüz bir kivama gelene kadar cekin.
Hazir olan muhallebiyi kuplara paylastirin.
Simdi sira cilek sosunu hazirlamada. Dogranmis cilekleri, sekeri, nisastayi, suyu bir tencereye koyup karistirin ve ocakta sürekli karistirarak katilasana kadar pisirin. Cilek sosu katilasip pistikten sonra ocaktan alin ve el blenderiyle püre kivamina gelene kadar ezin.
Hazir olan cilek sosunuzu muhallebi koydugunuz kuplara paylastirin. Cilekli kuplariniz soguduktan sonra buzdolabina koyun.
Not: Arzu ederseniz bu tarifi kuplara degil büyük borcama döküp yapabilirsiniz. Buzdolabinda iyice soguduktan sonra keserek servis yapabilirsiniz. Ayni tarifi cilek yerine kiviyle yapabilirsiniz, cok güzel oluyor!
Seda'nın Mutfağından'a teşekkürler


pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak