» » Burma baklava

pratik tarifler

Burma baklava
1 pk baklavalik yufka (1kilo olacak)
2,5 sb cekilmis ceviz ici
250 gr tereyagi
1adet Antep isi ince oklava
Serbeti icin;5,5 sb seker
4,5 sb su
Yarim limon suyu
Ilk once tereyagi’ mızi (kizartmadan) eritiyoruz. Baklavalik yufka dan tezgahimiza bir tane aliyoruz.
Erittigimiz tereyagindan her yerine suruyoruz ve bir yufka daha ustune seriyoruz.
Resimdeki gibi ince oklavayi yugkanin ucuna koyuyoruz. Ceviz icini oklavanin oldugu yere koyup
sikica sariyoruz. Oklavada yufkayi buzdurup,siyirip çıkarıyoruz . Resimdeki gibi parcalara ayirip tepsimize diziyoruz. Butun yufkalari ayni islemden gecirip tepsiye alin. Kalan tereyagini burmalarinizin heryerine esit dokup 170 derecelik firinda pisirin. Nar gibi kizaran baklavamiz sogurken sizde serbeti hazirlayin efendim Serbeyi olcusune
gore tencereye alin ve harli ateste kaynamasini bekleyin. Kaynayan serbete yarim limon sıkın. Ve yaklasik 20 dak. Kaynatin. Serbeti ocaktan alin, kaynari cikip iliklasmaya baslayinca sogumus olan baklavamizin heryerine esit dokup cekmesini saglayin.
Ustune cekilmis fistik ile susleyin.
Tarifi için instagram.mutfagimdakilezze

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak