» » FINDIKZADE TATLISI

pratik tarifler

FINDIKZADE TATLISI
Malzemeler:
3 iri yumurta (yumurta küçükse 4 tane)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı toz çekilmiş fındık
1 su bardağı galete unu
1 su bardağı hindistancevizi
1 su bardağı sıvıyağ
Kabartma tozu ve vanilya
Şerbeti için
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
Muhallebisi için
3 su bardağı süt
1 buçuk yemek kaşığı un
1 buçuk yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
Pisip ıliyınca 1 poşet toz kremşanti
Hazırlannışı:
İlk önce şerbeti hazırlıyoruz, şerbet soğuk kekimiz ilk sıcağı çıkmış olacak, Kekimize yumurta ve şekeri çarparak başlayalım, sonrasında diğer malzemeleri ekleyip kare borcama dökelim,önceden ısınmış fırında 180 derecede 30 dakika pisirelim, pişen keki 5 dakika sıcağı çıkması için bekletelim ve soğuk şerbeti üzerine dökelim, muhallebimizi sürekli karıştırarak pişirelim, ılıyınca toz kremşantimizi döküp mikserle çırpalım ve kekimizin üzerine dökelim.
Herhangi bir Muhallebi tarifiniz varsa oda olur hatta tarifte muhallebi yoktu onun yerine kremşanti kullanmışlar ama ben kremşantinin baygın tadını sevmiyorum siz Isterseniz o şekilde yazabilirsiniz
Üzeri için fındık krokanı sevgili @cahide.sultan dan aldım çok pratik ve lezzetli oldu
Krokan tarifi:1 su bardağı şeker 1 su bardağı fındık tavaya alınır ocağın küçük gözünde şeker eriyene kadar karıştırarak pişirilir, şekerin rengi karemelize olunca önceden yagladığımız tezgah yada tepsiye dökülür soğuyunca kırarak ister pasta ve tatlilarınıza ister çay kahve yanında kullanabilirsiniz tarifi için enise.uslu.tosun‘a teşekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak