» » HAVUCLU REVANİ

pratik tarifler

HAVUÇLU REVANİ

Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmık
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 adet havuç
1 çorba kaşığı sıvı yağ

Şerbeti içın;
3 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağu su

HAZIRLANIŞI
Havuçları ince şekılde rendeleyıp, tavada bir kaşık sıvı yağ ile soteleyın. Yumurta ve şekeri 7-8 dakıka çırpın. Sırasıyla irmik, un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip karıştırın. Ilınan havuçları ekleyip, karıştırın. Yağlanmış kare yada yuvarlak borcama boşaltıp, düzleyin. Ön ısıtma yapılmış 175 derece fırında 30 dakika pişirin. Şerbeti için bir tencereye şeker ve suyu alın. 5 dakika kaynatın. Fırından çıkan tatlı ılındıktan sonra, ılık şerbeti üzerinde gezdirin. Üzerini örtüp, en az iki üç saat bekletin. Dilimleyip, üzeri toz antepfıstığı yada hindistan cevizi ile süsleyin.

Afiyet olsun..

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak