» » » Kuru Biber Dolması

pratik tarifler


Kuru Biber Dolması 

Malzemeler
1 adet orta boy soğan

Yarım demet maydanoz

400 gram kıyma

Tuz, Karabiber

1 çay kaşığı limon tuzu

1 çorba kaşığı salça

Yarım kilo pirinç

Zeytinyağı

Kuru Biber Dolması Tarifi
Öncelikle soğanları küp küp iri olmayacak şekilde doğrarız. Maydanozları da küçük küçük doğrarız. Doğradıktan sonra kıyma ile birlikte, soğan ve maydanozları geniş bir kaba ekleriz ve karıştırırız. Karışımın içerisine salça ekleyelim. Ilık suda limon tuzunu eritip karıştırarak karışımın içerisine dökelim ve karıştıralım. Pirinçleri ıslatalım ve süzelim. Süzülen pirinçleri karışımın içerisine alalım ve karıştıralım. Bitmeye yakın olan karışımın içerisine zeytinyağını ilave edilir. Güzelce harmanladıktan sonra biber dolmalıklarının içerisine tam ağzına kadar doldurmayacak şekilde ekleyelim ve ağzını kapatalım. Biberlerin içlerini doldurduktan sonra teflon bir tencereye dizelim. Tencerenin altına ya yaprak ya da maydanoz sapları dizelim (Yapışmaması için). Hepsini bitirince üzerine zeytinyağı gezdirelim. Tuzunu ekleyelim ve kaynatılmış suyu iki parmak geçecek şekilde tencereye ilave edelim. Kısık ateşte 1 saat pişirelim.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak