» » » PASTANE ACMASI

pratik tarifler


PASTANE ACMASI..

Hamur malzemeleri;
1 su bardağı ılık süt
1 şışe maden suyu (oda sıcaklığında)
1 bardak sıvıyağı
2 paket instant maya
2 adet yumurta (sarısı dışına akları içine)
Yarım su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yaklaşık 5-6 bardak kadar)

İçine sürmek içın; Tereyağı

Üzeri için;
2 yumurta sarısı
Biraz zeytinyağı
Susam

HAZIRLANIŞI
*Tüm hamur malzemeleri derin bir kapta yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilınceye kadar iyice yogrulur.

*Hamur üzeri örtulü bir şekilde 1 saat kadar dinlendırilerek mayalandırılır.

*Daha sonra mayalanmış hamurla çok uğraşmadan poğaca şeklinde elde açılarak yuvarlak hale getirilir.

*İçine erıttiğimiz tereyağından biraz sürülür.Sonra rolu yapılarak iki ucundan ters tarafa çevrilir simit şekli verilerek tepsiye dizilir.

*Üzerlerine yumurta sarısı ve susam ile 1 saat kadarda tepside mayalanması beklenir daha sonra önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirilir.

*Piştıkten sonra açmalarımız servise hazırdır.

Afiyet olsun..

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak