» » » KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI

pratik tarifler


KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI

Malzemeler:

Kabak çiçekleri
Çiçek miktarına göre pirinç
1 adet orta boy domates
1 adet kuru soğan
Maydanoz
Nane
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

İşe çiçekleri temizlemekle başlıyoruz. Bir makas yardımıyla sap kısımına doğru olan uzantıları kesiyoruz sonra çiçeğin içini açıp ortasında bulunan tohumu kesiyoruz.(Eğer kesmezsek dolmalarımız çok acı olur.) Tüm çiçekler için bu işlemi uyguladıktan sonra suya koyup bekletiyoruz ve bu esnada iç harcı hazırlamak üzere domates ve soğanı rendeliyoruz maydanozları kıyıyoruz, tuz,karabiber,nane ve zeytinyağı ekleyip pirinç ile karıştırdıktan sonra süzdüğümüz çiçekleri yırtmamaya özen göstererek yaprakların başladığı kısıma kadar dolduruyoruz ve yaprakları üzerine kapattıktan sonra tenceremize yatay veya dikey olarak sıralıyoruz ve üzerlerine limon dilimleri koyduktan sonra yarılarına kadar su koyarak kısık ateşte pişiriyoruz.

Afiyet olsun..

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak