» » GELİN TATLISI

pratik tarifler

GELİN TATLISI

Malzemeler:
-4 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı un
-2 paket vanılya
-1 paket kabartma tozu

Muhallebısi İçin:
-1 lt süt
-1 çay bardağı toz şeker
-2 çorba kaşığı nişasta
-3 çorba kaşığı un
-1 poşet toz şanti
-2 paket vanılın

Şerbeti İçın:
-3 su bardağı süt
-1 su bardağı toz seker

HAZIRLANIŞI
Cırpma kabına şeker ve yumurtaları koyup mikserle köpürene kadar cırpıp kalan malzemeleri sırasıyla ekleyıp karıstırın. Yağlanmış büyük boy dikdortgen borcama hazırladığınız kek harcını dökup 150 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakın. Krema için tencereye toz şanti ve vanilinler hariç diğer malzemelerin hepsini koyup orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirip soğumaya bırakın. Şerbet için süt ve şekeri derin bir kasede şeker eriyene kadar karıştırın. Soğuyan kekin üzerine şekerli sütü gezdirip kekin sütü çekmesini bekleyin. Soğuyan kremaya toz şanti ve vanilinleri ekleyip mikser ile 5 dk çırpıp tatlının üzerine eşit şekilde yayıp her tarafına hindistancevizi serpiştirip buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun..

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak