» » » İmam Bayıldı

pratik tarifler

İmambayıldı Malzemeler
Altı yemek kaşığı zeytinyağı
Beş diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Bir çay bardağı su
Kızartmak için yeteri kadar sıvıyağ
Yeteri kadar tuz
Üç adet domates
Dört tane kemer patlıcanı
Beş adet kuru soğan

İmambayıldı Tarifi
Patlıcanların saplarını kesiyoruz alacalı soyuyoruz.
15 dakika kadar tuzlu suda bekletiyoruz.
Patlıcanları süzüyoruz ve kuruluyoruz.
Bir tavanın içersine sıvıyağını koyup, patlıcanları kızartıyoruz.
Kızartılmış patlıcanları tepsiye yerleştiriyoruz ve ortalarından boylamasına kesiyoruz.
Fırını 180 dereceye getirip ısıtmaya başlıyoruz.
Soğanları büyük büyük piyazlık şekilde doğruyoruz.
Bir tavanı içersine soğanları koyuyoruz biraz zeytinyağı ve tuz ekleyip kavuruyoruz.
Üzerine doğramış sarımsaklar ilave ediyoruz ve birkaç dakika daha kavurmaya devam ediyoruz.
Domateslerin kabuklarını soyuyoruz ve küp küp doğrayıp soğanların yanına ekliyoruz.
Hazırladığımız bu harcı patlıcanların ortasına döküyoruz.
İki yemek kaşığı zeytinyağını patlıcanın üzerinde geziyoruz.
Bir çay bardağı suyu tepsiye döküyoruz.
Yaklaşık 20 dakika duracak şekilde fırına sürüyoruz afiyet olsun hanımlar.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak