» » » ÇıKOLATA DOLGULU MUFFİN

pratik tarifler


CİKOLATA DOLGULU MUFFİN
Malzemeler;
3 yumurta
3/4 su bardağı toz şeker (1 su bardağından 2 parmak eksik)
küçuk paket çig krema (marketlerde bulabılirsıniz)
3/4 su bardağı un (1 su bardağından 2 parmak eksik)
1 çay bardağı ayçiçek yağı
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Dolgusu içın: benmri usulü eritılmiş çikolata veya evde varsa sarelle türü de kullanabilirsiniz. Ben öyle yaptım.
HAZIRLANIŞI
*Bir kapta yumurta ve şekeri, şeker eriyip beyazlaşana kadar çırpın.
*Sıvı yağ ve kremayı ilave edip çırpmaya devam edin.
*En son kakao, un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edıp çırpın.
*Karışımı kağıt muffın kalıplarına paylaştırın.
*Öncede ısıtılmış 160 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
*Pişen muffınleri hemen fırından çıkarmayıp bekletin.
*Muffinlerin ortasını resimde gördüğünüz gibi çıkarın.( Aynı islemi bıcakla da yapabilirisiniz )
*Keklerın içlerıni eritılmiş çıkolata veya sarelle ile doldurun.
*Arzunuza göre isterseniz çıkan kek parçalarını kekin üzerıne kapatın, istersenız de öylece bırakıp üzerlerıne pudra sekeri serpin.
Afiyet olsun..

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak