» » » Rulo Pizza

pratik tarifler

Rulo Pizza
MALZEME
2,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı silme aktif kuru maya
1 tatlı kaşığı silme toz şeker
1 tatlı kaşığı silme tuz
Yarım su bardağı ılık su
60 gr Sana Hamurışi

İçi İçın:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı taze kaşar peynir rendesi
10 adet Burgu Peynir
10 dilim salam

YAPILIŞI
* Ufak bir kaseye maya ve şekerı koyun. Üzerine ılık su ılave dilerek bıraz karıştın ve 1-2 dk kabarması içın bekleyın.
* 2 su bardağı unu yoğurma kabına eleyin. Unun ortasını açın tuz ve margarini ekleyin. Daha sonra mayayı ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın.
* Diğer yarım bardak unu yavaş yavaş gerektıkçe ekleyin. Bu aşamada un kalite ve yoğunluğuna göre biraz daha su isteyebılir. Yumuşak ama ele yapışmayan bire hamur elde edeceksiniz.
* Hamur mayalanması içın ılik bir yerde 1,5 saat dinlendirin.
* Dinlenen hamur, unlanmış tezgahın üzerine alın ve yarım santim incelığinde daıre şeklinde açın.
* Salcayı hamurun her tarafına sürün. Üzerine kaşar rendesi ve yatay şekilde burgu peynir yerleştirin. Salamları da dizdikten sonra, sıkı bir şekilde rulo yapın.
* Rulo olmuş hamurdan 2 parmak genişliğinde parçalar kesın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
* 180 C’ de önceden ısıtılmış fırında kabarıp kızarana kadar pişirin. Afıyet olsun.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak