» » » CEPLİ POĞAÇA

pratik tarifler


CEPLİ POĞAÇA
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1.5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1.5 yemek kaşığı şeker
1paket yaşmaya
yarım su bardağı sıvıyağ
alabildiği kadar un
Yapılışı:
Ilık su,süt,tuz,maya ve seker iyice çırpılır.Cırptığımız malzemeye un yavas yavas ilave edilip hamur yoğrulur.Yogrulan hamurun üzeri örtülüp yaklasık 1 saat kadar dinlendirilir.Dinlenen hamurdan bezeler koparılıp merdane yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde acılır.İçine fırca yardımıyla sıvıyağ sürün katladığınız katada sürün ve dörde katlayıp tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp istege göre çörekotu veya susam serpin.190 derece fırında pişen poğacaları soğuduktan sonra içine domates,dilim kaşar,maydanoz ekleyip servis edebilirsiniz Afiyet Olsun

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak