» » » ŞEKERPARE

pratik tarifler

ŞEKERPARE  
Malzemeler:
250 gr margarin veya tuzsuz tereyağ
1çay bardağı irmik
1su bardağı pudra sekeri
3ymk kaşığı hindistan cevizi
2 yumurta(1adet sarı üzerine)
1ymk kaşığı nişasta
2.5 nescafe fincanı un
1 Vanilya
1 Kabartma tozu
Şerbet
3su bardağı tozşeker
3.5 su bardağı su
1tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
Önce serbet hazırlanır toz seker ve su tencereye konur karıştırılarak kaynama noktasına getirilir kaynayan şerbet orta ısıda 15 dk kaynatılır limon suyu eklenir 2 dk kaynatıp soğumaya bırakılır.
Hamurun tüm malzemeleri karıştırma kabına sırasıyla eklenerek yoğurulur sekil verilir yumurta sarısı sürülür 180 derecede üzeri kızarana dek pişirilir. Pişen sekerparelerinizi 1dk bekletip soğuyan şerbetle buluşturun. Birgün dinlenirse tadı dahada lezzetli olacaktır. 

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak