» » » ÇİKOLATALI TART

pratik tarifler


ÇİKOLATALI TART

Malzemeler:

2 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Alabildiği kadar un(yaklaşık 1,5 su bardağı)

YAPILIŞI; Önce yumurta ve toz şekeri köpürünceye kadar çırpıp kalan malzemeleri de ekleyip tekrar çırpın.. Yağlanan kalıba kek hamurunu döküp 180 derece fırında yaklaşık 10 -15 dk pişirin(kekinizin pişip pişmediğini keke kürdan batırarak anlayabilirsiniz).Pişen keki bir kenarda soğumaya bırakın.

ÜZERİ İÇİN:

200 ml(1 kutu) süt kreması
120 gr. bitter çikolata.
1 paket (80 gr ) sütlü çikolata

Kremayı ocakta ısıtın, fokurdamaya başlayınca altını kapatın, parçalanan çikolatayı ekleyin karıştırarak çikolatayı eritin, bir kenarda soğusun daha sonra soğuyan kekin üzerine dökün.

Afiyet olsun..

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak