» » » Fırında Tavuk

pratik tarifler

Fırında Tavuk 

Malzemeler
1 tane orta boy bütün tavuk
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı salça
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı fesleğen
3 diş sarımsak
1 tane kuru soğan

Fırında Tavuk Tarifi

Tavuğumuzu paketinden çıkaralım ve iyice yıkayarak bir tepsiye alalım. Ayrı bir yerde sosunu hazırlamaya başlayalım. Yoğurt, salça, sıvıyağ, kimyon, kekik, karabiber, kırmızıbiber, yenibahar, tuz, fesleğen ile birlikte iyice çırpalım. Sosumuzu hazırladıktan sonra rendelenmiş soğan ve dövülmüş sarımsak ile karıştıralım ve tavuğumuzu bu sos ile soslayalım. Her tarafında eşit miktarda dağılmasını sağladığımız sos içinde 1 gece bekletelim ve ertesi gün 220 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Kızaran ve etleri pişen tavuğumuzu fırından çıkaralım ve sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak