» » » SİRON-TıRıT

pratik tarifler

SİRON-TıRıT
Malzemeler:
2 adet yufka
2 adet tavuk but (700 gr. civarında)
tuz, karabiber, pul bıber, kırmızı toz biber
1 su bardağı yoğurt
sarmısak
zeytinyağ
ceviz (istege bağlı)

sos için:
1 çorba kaşığı tereyağ
3-4 çorba kaşığı domates sos yada rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı bıber salcası
1 çay bardağı tavuk suyu

HAZIRLANIŞI
Tavuk butlarını yıkayıp, bir tencereye alın. Üzerini geçecek şekılde su dökün. Tuz döküp, kaynatın. (ben suyuna lezzet versin diye soğan defne yaprağı koyuyorum) Soğuyunca etleri alıp, ditin. Sonra bir tavaya az zeytinyağ koyup, etleri az kavurun. Baharatlar ile tatlandırın. Bir kasede yoğurt, sarmısak ve tuzu çırpın. Yufkayı tezgaha serin. Üzerine 1-2 kaşık zeytinyağ sürün. Bir ucundan tutup yarısına kadar rulo sarın. Karşı ucundan da rulo sarın. Ortada birleşen ruloları bıçakla kesin. İki parmak kalınlığında kesin. O şekli ile yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine de yağ sürün. Diğer yufkaya da aynı işlemleri yapın. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Servis tabağına dizin.Üzerinde 1-2 su bardağı tavuk suyu dökün. Sıcak ama kapalı fırın içinde 5-10 dakika bekletin.Üzerine yoğurtu gezdirin. Üzerine tavukları döşeyin.(arzu ederseniz ceviz ekleyip, kavurun) Sos için bir tavada tereyağı eritin. salçayı, domates sosu yada rendelenmiş domatesleri ekleyip, kavurun. Tavuk suyunu ekleyip, hafıf kaynatın. Tavukların üzerınde dökün. Maydanoz ile süsleyin.

Afiyet olsun..

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak