» » » ŞEKERPARE

pratik tarifler

ŞEKERPARE

Malzemeler:

Hamur İçin
250 gr. Margarin
1 su bardağı Pudra Şekeri
1/2 su bardağı İrmik
3 yemek kaşığı Hindistan Cevizi
3,5 su bardağı Un
2 adet Yumurta
1 paket Vanilya
1 paket Kabartma Tozu
Şerbeti İçin
3 su bardağı Su
3,5 su bardağı Şeker
1/2 adet Limon Suyu
Üstü İçin Toz Fıstık

HAZIRLANIŞI
1- Tüm Hamur malzemelerini karıştırın, yoğurun. Unu azar azar ekleyin.
2- Hamurdan ceviz büyüklüğünden parçalar alın, kurabiye yapın.
3- Üstüne fındık ya da fıstığı ekleyin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Üstü pembeleşsin.
4- Diğer tarafta şerbet için su ve şekeri koyup karıştırın kaynadığında limonun suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ateşten alıp ılımasını sağlayın.
5- Fırından çıkarmış olduğunuz sıcak şekerparelerin üstüne ılık şerbeti dökün. Üstüne tepsi kapatıp şerbeti çekmesini sağlayın.
6- Toz fıstıkla süsleyerek servise sunun.

Afiyet olsun..

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak