» » » Çikolatalı Chesecake

pratik tarifler


Çikolatalı Chesecake

Malzemeler
Tabanı için

150 gıram kakaolu bisküvi
75 gıram tereyağı

Dolgusu için

320 gıram (4 paket x 80 gr) bitter çikolata
200 mılım (1 paket) krema
400 gıram labıne peyniri
1 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 paket vanilya

Üzeri için

100 gıram bitter cıkolata
1 paket krema
1 cay kasıgı tereyağı

Yapılışı

Tabanı hazırlamak için; kakolu bisküvileri un haline gelene kadar eziyoruz yada rondodan geçiriyoruz. Tereyağını eritip bisküvilerin üzerine döküyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Daha sonra hazırladığımız bu hamuru 25 cm çapındaki bir kelepçeli kalıbın tabanına elimizle bastırarak eşit şekilde yayıyoruz. Biz dolguyu hazırlarken tabanı soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.

Peynir dolgusunu hazırlamak için; Krema ve çikolataları bir sos tenceresinde sürekli karıştırarak çikolatalar tamemen eriyene kadar ısıtıyoruz. Homojen bir görünüm elde ettiğimizde arada karıştırarak oda sıcaklığına gelene kadar soğutuyoruz.

Bu sırada başka bir kasede labne, süzme yoğurt, şeker ve vanilyayı çırpıyoruz. Yumurtaları teker teker ekleyip her yumurtadan sonra 20-30 saniye kadar çırpmaya devam ediyoruz. Son olarak erimiş çikolatalarımızı ekleyip iyice karıştırıyoruz.

Bu karışımı dolapta soğuttuğumuz tabanın üzerine döküyoruz ve önceden 180 C’ye ısıttığımız fırında 50-55 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkardığımızda ortası hala yumuşak olabilir. Soğudukça sertleşecektir.

Üzerine Ganaj hazırlamak için; Bir sos tencerisınde çikolata, krema ve tereyağını, çikolatalar tamamen eriyene kadar karıştırıyoruz. Daha sonra ocaktan alıp ılınincaya kadar arada karıştırmaya devam ediyoruz. Ganajmız hafif soğuyunca chesecake’in üzerine döküyoruz ve dolapta en az 4 saat dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.

Dilerseniz ganajdan bir miktar üzerini süslemek için ayırabilirsiniz. Ayırdığınız ganajı buzdolabı poşetine koyup iyice soğuyup katılaştıktan sonra cheececake’in üzerine sıkarak süsleyebilirsiniz.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak