» » Tutmaç Çorbası

pratik tarifler

Tutmaç Çorbası Malzeme Listesi
Yarım, su bardağı haşlanmış nohut
Yarım, su bardağı erişte
Yarım, su bardağı yarı haşlanmış yeşil mercimek
1 tane, soğan
Yarım, yemek kaşığı kuru nane
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
1 Kilo, su

Terbiyesi için Malzemeler
1 çorba kaşığı un
1 tane, yumurta sarısı
315 gram (1,5 su bardağı) süzme yoğurt

Tutmaç Çorbası Tarifi
Bir çorba tenceresine suyu alıp kaynatın, su kaynadıktan sonra içerisine nohut, mercimek ve erişte edip, erişteler pişene kadar kaynatalım

Ayrı bir kapa, yoğurdu, yumurta sarısı ve unu alalım güzel bir şekilde çırpalım. Kaynayan çorbanın suyundan 1 kepçe alarak azar azar terbiyeye döküp karıştıralım. Bu işlemi terbiyeyi ısıtıncaya kadar devam edin. Hazırladığınız terbiyeyi çorbanın içine ilave edip iyice karıştırarak beş dakika daha kaynatın.

Bir tavada yemeklik doğradığınız, soğanı zeytin yağında pembe renk alana kadar kavurun. Kuru nane, tuz, karabiber ekleyip karıştırın ve çorbaya ilave edip 1 taşım kaynatıp sıcak servis edin.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak