» » PADİŞAH YASTIĞI TARİFİ

pratik tarifler

PADİŞAH YASTIĞI TARİFİ
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağından iki parmak eksik şeker
1.5 su bardağı un
1/4 çay bardağı sıcak su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için
2.5 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
Şerbetini kaynadıktan sonra 5 dkk daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz
Not: İkiside soğuk olucak...
Arasına;
1 poşet kaymak tadında krem şanti
Yarım paket labne peyniri
1 su bardağı soğuk sütle çırpıyoruz içine labne peynirinide koyup iyi çırpıp dolaba kaldırıyoruz.
Yapılışı
Yumurtanın beyazını ve sarısını ayırıyoruz 1 fiske tuzla köpük köpük olana kadar iyice çırpıyoruz. Diğer tarafta yumurtanın sarısıyla şekeri çırpıp sıcak suyuda ekleyip iyice çırpıyoruz yumurtanın beyazına yavaş yavaş karıştırarak ilave ediyoruz. Elemiş olduğumuz unu ve en son kabartma tozunuda ekleyip söndürmeden karıştırıp altına yağlı kağıt serili 24cm lik kalıba döküp 180 derecede pişirip kürdan testi yaparak fırından çıkarıyoruz. Soğuyan keki ortadan ikiye bölüp şerbetin yarısını heryerine gezdiriyoruz. Hazırladığımız kremayı arasına sürüp diğer parçasını dilimleyerek üzerine yerleştirip kalan şerbetide heryerine gelecek şekilde döküyoruz. Arzu ettiğimiz gibi süsleyip servis ediyoruz.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak