» » » Patates Mantısı

pratik tarifler

Patates Mantısı Malzemeleri
6 tane patates
Yarım bağ, maydanoz
1 kase yoğurt
4 diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı salça


Patates Mantısı Tarifi
Öncelikle patatesleri yıkayıp, bir tencereye alaılm, üzerine su koyup haşlanmaya bırakalım
Biz bu arada yarım bağ maydanozu ayıklayıp bol suda yıkayalım. Ve doğrama tahtasının üzerinde küçük küçük doğrayalım, bir kaç dal süslemek için ayıralım.
Haşlanan patateslerin kabuklarını soyalım ve püre haline getirelim, soğuduğundan emin olduktan sonra içine kıyılmış maydanozu, karabiberi, kırmızı biber ve tuzu ekleyelim ve yoğuralım. Hazırladığımız harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım elimizle resimdeki görüntüyü verelim. Bir kasede dövülmüş sarımsakla yoğurdu karıştıralım hazırladığımız sepet şeklindeki patates tabaklarına yeteri kadar sarımsaklı yoğurt dolduralım.
Küçük bir tavada yağı eritelim salçayı ilave edelim soteleyelim, patateslerin üzerine dökelim ve servise sunalım.
Afiyet olsun…
İç harcı için dilerseniz kavrulmuş soğanlı kıymalı harç kullanabilirsiniz.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak