» » » Tas Kebabı

pratik tarifler


Tas Kebabı Tarifi için malzemeler
500 gram kuşbaşı dana eti
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 tane domates
1 tane kuru soğan
3 tane diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı karabiber

Tas Kebabı Tarifi

Tas kebabını yapmaya başlarken önce soğan ve sarımsakları yemeklik olarak doğrayalım. Tencereye kuşbaşı eti alalım ve su salıp çekinceye kadar karıştırarak kavuralım. Daha sonra sıvıyağ ekleyelim ve karıştıralım. Soğan ve sarımsakları ilave ederek etimizi kavurmaya başlayalım. Küp şeklinde doğradığımız domatesleri de ekleyerek iyice kavuralım. Soğanlar ve domatesler pişince baharatları ilave edelim ve salça ekleyelim. Malzemelerin tamamını karıştırdıktan sonra yeteri kadar su koyalım ve tas kebabımızı pişirmeye bırakalım. Etler ağızda dağılacak kıvama gelince ocaktan tenceremizi alalım ve ılınınca servis yapalım. Afiyet olsun.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak