» » ELMAS KURABiYE

pratik tarifler

ELMAS KURABiYE

Malzemeler

250 gr tereyağı veya margarın

1 yumurta

1 su bardağı pudra şekerı

3 yemek kaşıgı kakao

1 paket kabartma tozu

1 paket vanılya

3.5 su bardağı un

Üzerıne

Şeker ve nutella

Hazırlanışı:

Buyuk bir kabın içıne tereyağı ve pudra şekerıni alıp krema haline gelinceye kadar mikser yardımıyla çırpın. Yumurta ve kakaoyu ekleyip karıştırmaya devam edin. Üzerine un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun bastırıp hafif düzleyin. Kurabiyelerin her yanını toz şekere bulayın. Fırın tepsisine yağlı bir kağıt serip aralıklı şekilde hamurları yerleştirin.

Tepsiye dizdiğiniz yuvarlak hamurların ortasına başparmağınızla bastırıp biraz çukur oluşturun. Onceden ısıttığımız 170 derecelik fırında kurabiyeleri pişirin. Pişen kurabiyeleri soğuttuktan sonra parmağınızla açtığınız çukurlara güzelce nutella koyup servis tabağına alın.

Afıyet olsun…

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak