» » » Fındıklı Pratik Tatlı

pratik tarifler

Fındıklı Pratik Tatlı Baklava yukasından
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 paket hazır baklavalık yufka ( Paketin içinden 8 adet kullandım)
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
150 ml sıvı krema (ufak karton kutularda satılan çiğ krema)
Yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı ince kıyılmış fındık
Tatlının üzeri için:
Tereyağ+sıvı yağ karışımı
Fıstık
HAZIRLANIŞI
Şerbeti için su ve şekeri orta boy bir tencereye alın. 15 dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Şerbeti soğumaya bırakın. (Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kaynattım)
Büyük bir kasede toz şeker,yumurta,irmik,sıvı yağ,sıvı krema,yoğurt ve kabartma tozunu tel çırpıcı ile iyice karıştırın.
Mutfak tezgahına 2 adet baklavalık yufkayı üst üste koyun.
Yufkanın her tarafına irmikli karışımdan sürün.
Karışımın üzerine bol fındık serpin ve sıkıca rulo şeklinde sarın.
Ruloları 5 cm eninde veya göz kararı dilimleyin.
Üzerlerine bolca tereyağ+sıvıyağ karışımı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin.
Fırında çıkınca üzerlerine soğuk şerbet dökün. Fırında çıktıktan 2-3 dakika sonra şerbetledim.
Not:
İrmikli karışımı 10-15 dakika bekletirseniz irmik şişiyor ve biraz koyulaşıyor.Yufkayı dilimlediğinizde dışına akmıyor.
Aslında dışına aksada fazlasını alabiliyorsunuz ama ben kolaylık olması için söylemek istedim. İrmikli karışım çok koyu olmadığı için içlerine abartmadan sürmek gerekiyor.
Ruloları tepsiye mutlaka aralıklı olarak dizin. Resimde gördüğünüz gibi bitişik dizip pişirmeyin. Tatlılar pişerken şişiyor o yüzden birbirine yapışmasınlar.
Verdiğim ölçüden orta boy servis tabağını dolduracak kadar tatlı çıkıyor. Kalabalık misafirleriniz için 2 ölçü yapabilirsiniz.
Tatlınızı uzun süre şerbetin içinde bekletmeyin ki yumuşak bir tatlı olmasın.
Bir yanlışlık yapmayın diye ayrıntılı yazmaya çalıyorum. Ayrıntılı yazıncada tarif size karışık veya zor gelebilir. 

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak