» » » Sultan Salatası

pratik tarifler

Sultan Salatası Malzemeleri
* 4 tane havuç
* 4 tane patates
* 250 gr. iç bezelye
* 1,5 su bardağı mayonez
* Tuz
* 4 tane yumurta

Bir miktar jelatin. Birleştirici olarak kullanalım.

Sultan Salatası Tarifi
Öncelikle orta boy bir tencerenin yarısını kadar su dolduralım ocağın üzerine alalım.
Patates ve havucu bol suda yıkayalım. Patatesin kabuklarını soyalım küçük küçük doğrayalım (bezelyenin iriliğinde). Havucun kabuklarını havuç soyucu ile kazıyalım, patateslerin büyüklüğünde doğrayalım. Isınan ocaktaki suya patates, bezelye ve havucu ilave edelim haşlayalım.
Haşlanan sebzeleri süzgeçe alalım, soğuyunca süzgeçten alalım karıştırma kabına aktaralım, üzerine tuz ve mayanoz (mayonezin içine bir yerde erittiğiniz jelatin koyalım) ilave edelim karıştıralım.
Haşlanan yumurtaların kabuklarını soyalım, kek kalıbına hazırladığımız salatanın yarısını dökelim yumurtaları dik olarak aralıklı yerleştirip kalan salatayı yumurtaların üzerine döşeyiniz. Bir gece dolapta bekletiniz, sonra kalıptan ters çevirerek çıkaralım. Salatamızın üzerini sebzelerle süsleyerek servise sunalım.
Afiyet olsun….Dilerseniz ortasına yumurta yerine haşlanmış havuçla hazırlayabilirsiniz.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak