» » » Tart Kalıbında Kremalı Pasta

pratik tarifler


Tart Kalıbında Kremalı Pasta
2 tane yumurta
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı tozşeker
1 tane vanilya
1 tane kabartma tozu
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao ( katmayacaksanız aynı ölçüde un katın )
Çırpma kabına yumurtaları şekeri koyup 7/8 dakika köpürene kadar çırpıyoruz, sonra sütü, vanilyayı , sıvıyağı ilave edip yine 1/2 dakika çırpıyoruz, unu kabartma tozunu eliyerek ilave edip kakaoyuda katıp tahta kaşıkla alttan üste hafif karıştırıp yağlayıp unladığımız kalıbımıza hamuru döküyoruz, 180/200 derece fırında 10/15 dakika pişiriyoruz.
İki kat krema için gerekli olan malzeme
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 yumurta sarısı
4/5 su bardağı süt
1 paket kremşanti
1 su bardağı tozşeker
1 tane vanilya
2 yemek kaşığı taze sıkılmış portakal suyu
80 gr sütlü çikolata
3 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata ( ben isim marka vermiyorum ekmeğe sürülen herhangi bir çikolata olur )
Yapılışı
-Unu, nişastayı, şekeri, vanilyayı iyice karıştırıp soğuk sütü ilave edip yumurta sarılarınıda ekleyip iyice çırpıyoruz kısık ateşte pişiriyoruz. -
Pişen kremadan üzeri için yarısından daha az ayırıp
İçine çikolataları ekleyip iyice karıştırıyoruz soğuması için bekletiyoruz, arada karıştırıyoruz.
-Sade kreması için ayırdığımız krema ılık olunca ! portakal suyunu ekliyoruz. 1 paket kremşanti ekleyip mikserle iyice çırpıyoruz, soğuyan kekimizin üzerine sade kremamızı varsa krema torbasıyla şekiller verip sıkıyoruz, çikolatalı kremamızda kekin kenarlarına sıkma torbasıyla süsleyip 1/2 saat sonra servis ediliyoruz.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak