» » » FIFINDA TAVUKLU SEBZELİ MAKARNA

pratik tarifler

FIRINDA TAVUKLU SEBZELİ MAKARNA
MALZEMELER:
  • Renkli ya da zevkinize göre seçtiğiniz  1 paket makarna
  • 1 kase mantar
  • 1 bütün tavuk göğsü
  • 1 kırmızı biber
  • 1 yeşil biber
  • 2 dal taze sarımsak
  • 1 tutam fesleğen
  • Sıvıyağ
  • Karabiber
  • Tuz
Beşamel Sosu İçin
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2,5 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı un
  • Muskat
  • Karabiber
  • Tuz
Üzeri İçin
  • Kaşar
TARİF
Bir tencereye her zaman makarna yaparken yaptığınız gibi suyu koyun. Kaynayınca içine makarnaları atın. Makarnalar pişerken biz de diğer hazırlıklarımızı yapacağız.
Mantar ve sarımsakları ince ince doğrayın. Tavukları da ince ince parmak gibi doğrayın. Kırmızı - yeşil biberleri ve fesleğenleri de doğrayın. Bir tavaya biraz yağ koyup doğradığımız tavukları atın. Tavukların rengi değişene kadar güzelce kavurun. Sarımsak ve biberleri de ilave edip biraz soteledikten sonra mantarları da atıp sotelemeye devam edin. Üzerine tuz, karabiber ve fesleğeni de ekleyip azcık soteledikten sonra altını kapatıp ocaktan alın.
Dikdörtgen bir fırın kabını güzelce yağlayın. Makarnalarımız pişince süzüp yağladığımız fırın kabına dökün. Üzerine hazırladığımız tavuklu harcı da ekleyip her yerine yayın.
Şimdi de beşamel sosu hazırlayalım.
Tereyağını tencerede eritip unu ilave edin. Un kokusu çıkana kadar kavrulunca sütünü ekleyin. Tuzu,karabiberi ve muskat rendesini de ekleyin. Sosumuz kaynamaya başlayıp akışkan bir kıvama gelince ocaktan alıp makarnanın üzerine dökün. 180 dereceye ayarlı önceden ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişmesine yakın üzerine kaşar peynirini rendeleyin. Dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak