» » » KESME KADAYIF.

pratik tarifler

KESME KADAYIF.
HAMURU ICIN
1 BARDAK SÜT
2 YUMURTA
3 YEMEK KASIGI ZEYTİNYAGI
BİKAÇ DAMLA LİMON SUYU
BİR TUTAM TUZ
ALDIĞI KADAR UN
ŞERBETİ İÇİN;
4 BARDAK SEKER
4 BARDAK SU
3 DİLİM LİMON
İÇİ İÇİN;
2 BARDAK KIYILMIŞ CEVİZ
1 TATLI KAŞIĞI TOZ KARANFİL
ÜZERİ ICIN
200 GR TEERYAGI
KAYMAK
TOZ FISTIK
YAPILISI:
Tüm malzeme derin bir kaba alınıp yogurulur. Üzeri kapatılıp serin bir yerde 20 dakika dinlendirilir. Hamur 4 bezeye ayrılır. Bezeler mısır nisastası ile açılır. 5 dakika bekletilir. Cam fırın tepsisi katı tereyağı ile yaglanır. Bekleyen hamurlar pili şeklinde üst üste katlanır. ince ince kesildikten sonra elle havalandırırlır. Kadayıfın yarısı fırın tepsisine yayılır. Üzerine ceviziçi karanfil karışımı yayılır. Kalan kadayıf ile üzeri kapatılır. 250 gram tereyağı parça parça doğranıp kadayıfın üzerine yayılır. Önceden ısıtılmıs 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Şerbet için su şeker ve limon dilimleri 20 dakika kaynatılıp ılıdıktan sonra ılımıs tatlının üzerine gezdirilir. Kaymak ve toz fıstık ile servis yapılır.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak