» » » Mantarlı Tavuk

pratik tarifler

Mantarlı Tavuk 

malzemeler
1 tane tavuk göğsü
1 kase doğranmış mantar
2 tane kırmızı biber
1 tane kuru soğan
1 tane domates
4 diş sarımsak
Yeteri kadar sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber, kırmızı biber

Mantarlı Tavuk Tarifi

Tavuk göğsünü ufak ufak küp küp doğrayın.
Geniş bir tencerenin içine bir miktar sıvı yağ koyun ve üzerine küp küp doğranmış kuru soğanı atıp, kavurun.
Üzerine sarımsakları ince ince kıyın ve karıştırarak bir dakika kadar soteleyin.
Ardından kırmızı biberleri doğrayın ve kabukları soyulmuş domatesleri küp küp doğrayarak tencereye ilave edip karıştırın.
Son olarak da tavukları ve mantarları ilave edip karıştırarak pişmeye bırakın.
Mantarlar ve tavuklar iyice yumuşayıp pişene kadar tencereyi ocakta tutun ve üzerine tuz ile baharatları ekip hazır olan mantarlı tavuk soteyi ocaktan alın.
10 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.
Afiyet olsun.

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak