» » BURMA BAKLAVA

pratik tarifler

BURMA BAKLAVA
Malzemeler:
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
Kabartma tozu ve aldığı kadar un
Hazırlanışı:
Malzemeleri yoğurun,limon büyük bir ceviz kadar bezelere ayırın ve yarım saat kadar dinlendirin,daha sonra 3 su bardağı kadar nişastaya yarım paket kabartma tozu koyup karıştırın,bezeleri nişasta yardimı ile açabildiğiniz kadar açın ve heryerine ceviz serpiştirin,yufkayı unundan başlayarak oklavaya sarın daha sonra oklavada iki tarafından büzüştürün ve o şekilde çıkarıp tepsiye dizin,hamur bitince 250 gr kadar tereyağını eritip baklavalarin üzerine gezdirin 180 derecede pişirin,benim tepsim küçük olduğu için 3 buçuk su bardağı su ve 3 buçuk su bardağı şekerden şerbet yaptım,tepsiniz büyükse 4 bardaktan yapın,soğuk şerbeti ilk sıcağı çıkmış olan tatlilarin üzerine dökün (yani fırından çıktıktan 10 dk sonra) Yapanlara kolay gelsin

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak