pratik tarifler
İncirli Çikolatalı Kurabiye Tarifi
Malzemeler;
Malzemeler;
2 su bardağına denk gelecek kadar kuru incir
1 paket pötibör bisküvi ( 200 gr.)
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
3 adet yumurtanın akı
1’er çay kaşığı tarçın ve vanilya
Üzeri için:
1 paket bitter çikolata ( 80 gr.)
1 çay bardağı toz antepfıstığıhazırlanışı ;
1 paket pötibör bisküvi ( 200 gr.)
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
3 adet yumurtanın akı
1’er çay kaşığı tarçın ve vanilya
Üzeri için:
1 paket bitter çikolata ( 80 gr.)
1 çay bardağı toz antepfıstığıhazırlanışı ;
Minik doğradığınız kuru incirleri karıştırma kabına alın.
Üzerine ufaladığınız pötibör bisküvi, ceviz, şeker, yumurta akı, tarçın ve vanilyayı katıp iyice yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan fındıktan biraz daha büyük parçalar koparın. Avucunuzda yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıttığınız 160 derece fırında 15 dakika pişirip soğumaya bırakın.
Üzerinde kullanacağınız bitter çikolatayı benmari usulü eritip derin bir kaba alın.
Soğumuş topları önce eritilmiş çikolataya daha sonra yarısına kadar toz antepfıstığına bulayın.
Donması için buzdolabında 15-20 dakika bekletip servis yapın.
Üzerine ufaladığınız pötibör bisküvi, ceviz, şeker, yumurta akı, tarçın ve vanilyayı katıp iyice yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan fındıktan biraz daha büyük parçalar koparın. Avucunuzda yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıttığınız 160 derece fırında 15 dakika pişirip soğumaya bırakın.
Üzerinde kullanacağınız bitter çikolatayı benmari usulü eritip derin bir kaba alın.
Soğumuş topları önce eritilmiş çikolataya daha sonra yarısına kadar toz antepfıstığına bulayın.
Donması için buzdolabında 15-20 dakika bekletip servis yapın.
pratik tarifler
Hiç yorum yok: