» » » PORSİYONLUK MUZLU RULOLAR

pratik tarifler


PORSIYONLUK MUZLU RULOLAR

Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz seker
1 cay bardağı süt
1 su bardagından bıraz fazla un
2 paket vanlın
1 paket kabartma tozu

Kreması ıcın:
2 su bardagı süt
1/2 su bardagı toz şeker
2 çorba kasigı un
1 paket toz santı
2 paket vanılın

Arası İçin: -3 adet muz

Üzeri ıcın:
2 su bardağı süt
1 su bardagı hındıstan cevızı

Suslemek Icın: bıtter cıkolata, cılek

HAZIRLANIŞI
Krema ıcın tencereye süt, un ve sekerı koyup orta ateste koyulasana kadar sureklı karıstırarak kaynatıp ocaktan alıp sogumaya bırakın. Kek ıcın yumurta ve sekerı köpürene kadar mıkserle cırpıp kalan malzemelerı sırasıyla ekleyıp karıstırın.
Hazırlanan karısımı yaglı kagıt serılmıs fırın tepsısıne dokup 150 derecelık fırında pısırıp fırından cıkınca uzerıne nemlı bez ortup 5-10 dk bekletıp kucuk dıkdortgen parcalar halinde dılımleyın.
(ben tepsının boylamasına ortadan ıkıye enlemesıne bes esıt parcaya kestım 10 dılım kek oldu) Dılımledıgınız her kekın arasını enlemesıne ortadan ıkıye kesın. (10 dılım kek ortadan ikıye kesilınce 20 parca kek olacak) Soguyan kremaya toz santı ve vanılınleri ekleyıp mıkser ile 10 dk cırpın. Kestıgınız kek dilımlerının uzerılerıne hazırladıgınız kremadan sürup dikkatlıce rulo sarıp once hafıf süt ıle ıslatıp sonra her tarafını hındıstan cevızıne bulayıp tepsıye yerlestırın. Bu ıslemı bütün kekler bıtene kadar yapıp buz dolabında 3-4 sat bekletın. Servıs öncesı bıtter cıkolatayı benmarı usulü eritıp pastaların üzerlerıne gezdırıp cılek ıle susleyıp servıs yapın.

Afıyet Olsun..

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak