» » » ÇİÇEK POĞAÇA

pratik tarifler


ÇİÇEK POĞAÇA
Malzemeler:
1 adet yumurta (sarısı üzeri için ayrılır, beyazı hamura konacak)
250 gram margarin
1 su bardağı ılık süt
1 paket instant kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5-6 su bardağı kadar un
İçi için;
Çekirdeği çıkarılmış zeytin
Beyaz peynir
Üzeri için;
Susam ve çörek otu

İşte Tarif:
Ayrı bir kapta un elenir. Margarin eritilir. Yoğurma kabında, kuru maya, toz şekeri tuz ve ılık süt (sıcağa yakın olacak) iyice karıştırılır. Ardından yumurtanın beyazı eklenip karıştırılır, eritilmiş margarin yumurtayı pişirmeyecek şekilde yavaş yavaş eklenir. En son olarak elediğimiz unu azar azar ekleyip, ele yapışmayan yumuşakça bir hamur hazırlanır. Yoğurma kabının üzeri örtülerek 20-25 dakika kadar mayalanmaya bırakılır.
Fırın 180 dereceye ayarlanır. Ardından, hamurdan istenilen büyüklükte parçalar koparılıp yuvarlatılır. El yardımıyla bastırılarak poğaça açılır ortasına peynir ya da çekirdeği çıkarılmış zeytin konup, kapatılır. Kapanan kısım altta kalacak şekilde iken, üzerinden biraz bastırılıp yassı bir şekil verilir; poğaçanın etrafına mutfak makası ile 5-6 yerinden kesik atılır. Yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. En son olarak üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısı sürülüp susam ya da çörek otu ile süslenir. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.
Çiçek poğaça servise hazır, afiyet olsun.Tarif İçin İşte Tarif'e Teşekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak