» » » FIRINDA TAVUK

pratik tarifler

FIRINDA TAVUK
Malzemeler
1 adet bütün tavuk
4 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limon suyu
2 dal biberiye
1 yemek kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
Püf Noktası
Daha iyi kızarması için; tavuğu yıkadıktan sonra kağıt peçete ile kurulayın ve limon sulu karışıma bulayın.Tavuk kendi yağ ve suyunu salacağı için fırın tepsisine su eklemeyin.
Pişirme Önerisi
Pişirme poşeti kullanabilir, tavuğu porsiyonladıktan sonra da pişirebilirsiniz.Lezzet vermesi için; bütün olarak arpacık soğan kullanabilirsiniz.
HAZIRLANIŞI
*Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve kekiği küçük bir kapta karıştırın.
*Bütün tavuğu hazırladığınız sos ile ovun. Lezzet vermesi için; 1 dal biberiyeyi tavuğun içine koyduktan sonra fırın tepsisinin orta kısmına yerleştirin.
*Kabuğunu soyduğunuz patatesleri, iri küpler halinde kesin. Kalan biberiye ile harmanladıktan sonra fırın tepsisine, tavuğun yan kısımlarına dizin.
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika, tavuk nar gibi kızarana kadar pişirin.
*Porsiyonladıktan sonra sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun..Harika Lezzete Tesekkürler

pratik tarifler
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırak